Boudoir & sisäinen kauneus

Collapse Show info

16 Nov 2016 in Valokuvaus

Tekijä : pjarviluoto

Tags:

Nyt kirjoittellaan boudoirista, tuosta sensuellista ja hyvin henkilökohtaisesta muotokuvauksen alakategoriasta, joissa on tarkoitus kuvata nainen kauneimmillaan. Joillekin voi tulla mieleen pehmoporno ja silloin mennään metsään, siitähän boudoirissa ei ole kyse.

Nykymaailmassa printtimedian, instagrammien ja muiden tekijöiden tuputtamat yliseksikkäät ulkonäköihanteet saavat monet naiset tuntemaan itsensä vähemmän naiselliseksi kuin todellisuudessa onkaan. Tuosta varmasti kaikki ovat samaa mieltä eikä siitä tarvitse enempää kirjoittaa, mutta miten boudoir liittyy tähän?

Se liittyy siihen siten, että jokaisen naisen kannattaisi käydä kerran elämässään boudoir kuvauksissa. Kuvaajana en voisi olla tyytyväisempi asiakkaaseen & boudoir kuvauksen voimaan, kun viimeistään kuvausten loputtua kun asiakas näkee omia editoimattomia kuviaan ja katsoo silmät pyöreinä, että onko hän todella noissa kuvissa?

Siinä vaiheessa se salaisuus, minkä varmasti mallit ja valokuvaajat tietävät, rupeaa pirstaloitumaan. Ja sen minä jaan teille tässä ja nyt tässä.

Ammattimallit ovat ammattimalleja sen yhden ja tärkeän seikan takia – koska he osaavat poseerata. He tietävät ja saavat kuvauksiin parhaat puolensa esiin tuosta vain, koska he ovat harjoitelleet sitä aivan älyttömästi ja tehneet sitä varten helkutisti työtä. Siksi, katsellessa noita meikittömiä mallikuvia mitä tulee usein vastaan, moni ihmettelee, että “tuohan on ihan tavis, miksi sille maksetaan niin paljon?” – siksipä juuri, kun hän saa 5 minuutissa esiin sellaiset kuvat mitkä myy sen tuotteen tai palvelun mitä yritetään myydä. Ja sitä ennen kampaaja on laittanut hiukset, meikkaaja meikit, stailisti vaatteet. Oma lukunsa ovat tietysti huippumallit, mutta tuon saman lisäksi he ovat onnistuneet brändäämään itsensä ja se taas tekee heistä huippumalleja.

Ja sitten palataan taas takaisin boudoiriin. Mitä mahtaa jäädä jäljelle kun poistetaan nuo mallimaailman kuviot?

Boudoir kuvauksia varten esim. usein kampaaja laittaa hiukset, meikkaaja meikkaa ja asusteet tuo asiakas. Jäljelle jää kaksi asiaa, toinen on kuvattava asiakas ja toinen on poseeraus. Aiemmin mainittu tuo kuviin sen tärkeimmän suolan, sen mikä sytyttää ne kuvat tuleen eli oman itsensä. Boudoir kuvista tekee seksikkäitä todellinen sinä – jokaisen asiakkaan sisäinen kauneus on se mikä tekee siitä kuvasta niin täydellisen. Se koostuu siitä asiakkaan omasta tarinasta, miten elämä on kuljettanut siihen pisteeseen missä nyt ollaan.

Toinen asia oli poseeraus. Boudoirkuvaaja, tässä tapauksessa allekirjoittanut, hallitsee poseeraukset, kuvakulmat, ympäristöt, kamerat, valaistukset, kaikki ne tylsät asiat, joista asiakkaan ei tarvitse välittää tuon taivaallista. Hyvän kuvaajan pitää osata etsiä asiakkaasta ne parhaat puolet esiin ja ettei kuvissa kömmähdetä tunteettomiin kuviin vaan, että kuvausten päätyttyä valokuvat olisivat täynnä tunnetta.

Eli toistan itseäni, mutta olen sitä mieltä, että kaikkien naisten kannattaisi käydä boudoir-kuvauksissa, koska se:

  • Rohkaisee rakastamaan sinua omana itsenäsi
  • Rikkoo mielikuvia
  • Piristää mieltä pitkäksi aikaa
  • Erinomainen lahja puolisolle
  • & muisto ulkoisesta kauneudesta loppuiäksi