Kohti kevättä

Collapse Show info

28 Mar 2016 in Hinta, Lapsikuvaus, Valokuvaus

Tekijä : pjarviluoto

Viime aikoina olen paljon tehnyt ajatustyötä ja mietiskellyt muun muassa mihin suuntaan valokuvausta veisin – tyylillisesti tiedän mihin olen menossa ja siihen olenkin viime aikoina panostanut paljon aikaani opiskelemalla ja tuijottamalla hyvin pitkälti ulkomaalaisten seppien valokuvia. Mutta olen paljon miettinyt valokuvausta Joensuussa ja lähiseuduilla. Jonkin sortin hinta poljenta taitaa olla nyt menossa ja kuvaajia on noussut kuin sieniä sateella. Se on hyvä, vaatii palveluiden kehittymistä, kilpailu on aina hyvästä. Itse tosin en tuohon hintapoljentaan lähde mukaan vaan tiputin kuvamääriä, kompensoidakseni per kuvaan käytettävää aikaa, vähemmän, mutta laadukkaampia kuvia. Kuvauksissa kuitenkin on kyse usein harvinaisemmasta tapahtumasta, koska harvoin muotokuvia otetaan useamman kerran elämässä, lapsena ehkä eniten – niin silloin minusta sen kuuluu olla niin vimpan päälle näyttävä. Sellainen, että kuvasta haluaa tehdä suurkuvatulosteen ja tapetoida sillä olohuoneen jokainen seinä.

Kuvien hintoihin kuitenkin kompensoituu kuviin panostettu laatu ja kun kuvauksia ei järjestetä jatkuvasti elämän aikana, vaan ne on ne pienet hetket, jotka haluaa vangita kuviksi, niin silloin en lähde kilpailemaan itse hinnalla vaan laadulla.

Yksi asia mihin yritän saada muutosta, on se että aikuiset ottaisivat itsestään muotokuvia muutenkin kuin häissään. Tähän yritän saada muutosta, tarinalliset / fineart-kuvat olisi jokaiselle aikuiselle oma ylpeydenaihe – kuva voisi liittyä vaikka omaan harrastukseen tai elämäntyöhönsä. Tai sitten upea beauty / boudoir kuva naisesta itsestään ja eritoten itselleen, nähdä oma naisellisuutensa.

Takaisin aiheeseen, eli laskin kuvamäärän suurimmasta osasta kuvauksia 10 kuvaan (lapsikuvaus yms.), joissa asiakas saa parhaimmat kuvansa parhaaseen laatuun.

 

Asiakas määrää hinnan

Hintojen oikeellisuuden laskeminen on oma tieteenlajinsa, pitäisi tehdä kaikille sopiva hinta, ilman, että tiedät mikä se on. Yksi tapa tietysti olisi myös kysyä loppuasiakkailta mikä on oikea hinta, mitä he olisivat valmiita maksamaan kuvauspalvelustani. Minä määrittäisin pohjahinnan ja asiakas ehdottaisi mitä haluaa ja mihin hintaan. Sitten neuvoteltaisiin hinta kummallekin sopivaksi – tällä hinnalla tämän verran kuvia. Se voisi toimia ja hintahaitari ei olisi kiinteä. Tottakai nytkin minä otan mielelläni ehdotuksia vastaan, mutta, että siitä tekisi vakion.

Esimerkiksi sovittaisiin asiakkaan kanssa, että hän tilaa (hinnat ja määrät hatustani) 6 lapsikuvaa hintaan 250 e, joista 5 kuvaa on kokoa 13×18 ja 1 on iso printti kokoa 45×30, kahdesta kuvasta digikuva +40 euroa yhteensä 290 e. Jotain tällaista, olen mietiskellyt – asiakas määrittäisi itse oman hinnan.

Jos haluat määrittää omaa hintaasi, niin pistä jo sähköpostia paulijarviluotophotography@gmail.com

 

Parhaat kuvausiät

Lapsia kuvatessa usein kuvattavien iät ovat vastasyntyneet ja 1 vuoden ja niiden välillä. Kaikki lapsen iät ovat erittäin kuvattavia, mutta trendistä poiketen, parhaat, ne koskettavimmat ja ehkä tarinalliset kuvat syntyvät välillä 2-4 vuotta. Silloin lapsi ei vielä mieti niin paljoa miltä hän näyttää, vaan hyppäytyy kuvauksiin mukaan täysin omana itsenään. Sivussa olevat kuvat ovat 2-4 vuotiasta omista lapsistani.

5 vuotiaana lapselle alkaa kehittyä itsetietoisuus, että se “suola”, eli se ihana naiiviuus ja hetkessä elämisen kauneus, mikä näkyy 2-4 vuotiaiden kuvissa,  saattaa alkaa pikkuhiljaa hiipua

Koska otsikossa oli Kohti kevättä, niin kait sitä pitää keväästäkin puhua. Nyt on loistava aika ottaa kuvia ilta-auringon aikaan, aurinko laskee 18-19 välillä (inhimilliseen aikaan) ja se laskee värjäten kaiken kultaiseksi tuossa ajankohdassa. Vaikka lumet alkavat värjäytyä mustaksi ja näyttää siltä, ettei nyt kannata tehdä kuvauksia vaan odottaa toukokuulle tai pidemmälle keväälle, niin nyt olisi itseasiassa oikein hyvä aika iskeä ja kysyä kuvauksia, valo on nyt satumainen.